Πόσο θα κοστίζει η πρώτη φουλ ηλεκτρική πεντάθυρη Mercedes EQ;

Το φθινόπωρο, στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η γερμανική μάρκα θα παρουσιάσει ένα concept που θα είναι πιο κοντά στην τελική μορφή που θα έχει το πρώτο μοντέλο της σειράς EQ…

Πιθανότατα το πρώτο πλήρης ηλεκτροκίνητο θα ονομάζεται EQ A ακολουθώντας το ονοματολόγιο της σειράς με την συμβατική γκάμα μοντέλων, ενώ ο προγραμματισμός για το επίσημο λανσάρισμα της έκδοσης παραγωγής είναι το έτος 2020. Όσο για την τιμή πώλησης αυτή υπολογίζεται στις περίπου 40.000 ευρώ, μια τιμή που θα τοποθετεί το αυτοκίνητο κοντά στην τιμή του BMW i3.

Concept EQ, Interieur, Pedale zum Beschleunigen und Verzögern
Generation EQ, interior, accelerators

Μετά το λανσάρισμα του EQ A θα ακολουθήσουν ακόμη 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εκδόσεις (EQ C, EQ E, EQ S κ.α.) που θα λανσαριστούν έως το 2025. Από τις λιγοστές πληροφορίες που κυκλοφορούν ανεπίσημα, στην βασική του έκδοση το EQ A θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα που μέσω ενός μονοτάχυτου κιβωτίου θα στέλνει την ροπή στους μπροστινούς τροχούς. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEA (Modular Electric Architecture), ενώ οι ισχυρότερες εκδοχές θα είναι και τετρακίνητες με την προσθήκη ενός ακόμη ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα.

Ετικέτες

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close