ΔΙΑΦΟΡΑ

Πρώτη εικόνα για το νέο Tesla Model Y

Ακολουθήστε το caroto.gr στο Google News για άμεση ενημέρωση

Το νέο, ηλεκτρικό, compact SUV της Tesla παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα πλαίσια μίας συνέντευξης τύπου για τους μετόχους της εταιρίας.

Ο ίδιος μάλιστα ο Elon Musk δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την ύπαρξη του Model Y και φιλοδοξεί αυτό να περάσει στην παραγωγή μέσα στο 2019. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το νέο SUV της Tesla δεν θα χρησιμοποιεί το πάτωμα του παρόμοιου σε μέγεθος Model 3 αλλά θα βασίζεται σε μία εντελώς νέα πλατφόρμα, που εξελίσσεται για αυτό το σκοπό. Ενδεικτική για αυτή την επιλογή είναι η άποψη του ίδιου του Musk. «Πιστεύω πως πραγματικά κάναμε λάθος να προσπαθούμε να δώσουμε το σχεδιασμό που θέλαμε για το Model X, βασισμένοι στην πλατφόρμα του Model S. Θα ήταν καλύτερο να σχεδιάσουμε ένα SUV με τον τρόπο σχεδιασμού ενός SUV, να σχεδιάσουμε ένα sedan με τον τρόπο που θα πρέπει να σχεδιαστεί ένα sedan, διαφορετικά απλά προσπαθούμε να ταιριάξουμε κάτι που δεν έχει νόημα».

Για μία εποχή που οι κοινές πλατφόρμες αποτελούν μονόδρομο, με βάση τη μείωση του κόστους, η στρατηγική της Tesla πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα. Βέβαια, εκ του αποτελέσματος, αυτό φαίνεται ότι της «βγαίνει», αν δει κανείς την ανάπτυξη που γνωρίζει η εταιρία τα τελευταία χρόνια. Αναφορικά πάντως με το Model Y, δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες, υπάρχει όμως μία σπόντα, ότι θα πρέπει να περιμένουμε νεότερα το Σεπτέμβριο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.
Back to top button