ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Teaser από το νέο Kia Stonic

Τη δική της άποψη για ένα προχωρημένο σχεδιαστικά SUV καταθέτει η Kia, με τη δημοσιοποίηση των πρώτων σκίτσων του Stonic.

Με αυτή την κίνηση, καταρχήν, επιβεβαιώνει την ονομασία του νέου της SUV, καθώς μέχρι τώρα μόνο σαν φήμη το γνωρίζαμε. Η προέλευση του ονόματος αποτελεί συνδυασμό των «Speedy» και «Tonic», σαν παραπομπή στην πρώτη και τελευταία νότα στη μουσική κλίμακα. Το αδερφάκι του Hyundai Kona αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2017, πράγμα που κάνει αρκετά πιθανή την πρώτη του επίσημη παρουσίαση στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης, το προσεχές φθινόπωρο.

Για τους κινητήρες δεν έχει γίνει ακόμα κάποια νύξη, υπολογίζεται όμως ότι κάτω από το καπό του Stonic θα φιλοξενούνται σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, χαμηλού κυβισμού. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον τρικύλινδρο χιλιάρη turbo, καθώς και το νέο 1.4 του ομίλου, που έκανε ντεμπούτο στο Hyundai i30. Από diesel το πιο πιθανό είναι να δούμε τον 1.4 CRDi. Το νέο SUV της Kia θα διατίθεται σίγουρα ως προσθιοκίνητο, ενώ μένει να δούμε αν θα υπάρξουν και τετρακίνητες εκδόσεις.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!