NEA

Το Audi A8 θα παρκάρει εντελώς μόνο του [vid]

H ναυαρχίδα της Audi θα παρουσιαστεί στις 11 Ιουλίου στην Βαρκελώνη και στην δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο teaser βίντεο…

Το οποίο δείχνει το νέο A8 να παρκάρει από μόνο του, κάτι που ωστόσο έχουν εισάγει εδώ και καιρό τόσο η BMW με την Σειρά 7 όσο και η Mercedes-Benz με την E-Class. Έτσι, η Audi κρατά ως ατού προβολής το νέας γενιάς σύστημα αυτόνομης οδήγησης τρίτου βαθμού, ενώ στο βίντεο διακρίνονται και μερικές λεπτομέρειες όπως οι προβολείς, το τιμόνι και μέρος του ταμπλό.

Ανάμεσα στα πρώτα στοιχεία που γνωρίζουμε είναι πως η μετάδοση θα έχει σύστημα coasting, το οποίο θα λειτουργεί μεταξύ 55 και 160 χλμ./ώρα και θα απενεργοποιεί προσωρινά τον κινητήρα -και ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης- κάθε φορά που ο οδηγός παίρνει το πόδι του από το γκάζι έτσι ώστε να μειωθεί ακόμα περισσότερο η κατανάλωση.

Το νέο A8 θα βασίζεται σε νέο αλουμινένιο πλαίσιο ΑSF με εκτενή χρήση κάρμπον και μαγνησίου (αν και το βάρος θα αυξηθεί κατά 50+ περίπου κιλά ελέω των πάμπολλων ηλεκτρονικών συστημάτων), ενώ θα εφοδιάζεται και με ένα mild υβριδικό σύστημα που θα λειτουργεί στα 48 Volt και θα υποστηρίζεται από μία μπαταρία των 10 Αh.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Επειδή όλοι έχουμε ένα τέτοιο σπίτι, να το δω να παρκάρει μόνο του στην Καλλιθέα και θα του βγάλω το καπέλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!