SMS

Οι πωλήσεις των υβριδικών και ηλεκτρικών ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια

Ένα νούμερο που ακούγεται λογικό, όπως λογική είναι και η σημαντική αύξηση των πωλήσεων την τελευταία εξαετία…

Ειδικότερα το 2016 οι πωλήσεις των ηλεκτροϋβριδικών (υβριδικά και καθαρά ηλεκτρικά μαζί) έφτασαν τις 750.000 πωλήσεις σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ. Ωστόσο, αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο μιας και υπάρχουν περισσότερες επιλογές, ενώ η μεγαλύτερη αγορά για τα ηλεκτροϋβριδικά δεν είναι άλλες από τις δύο μεγαλύτερες του κόσμου, των ΗΠΑ και της Κίνας. Σύμφωνα με τα παρακάτω γραφήματα και στοιχεία της IEA (International Energy Agency) η Νορβηγία παραμένει η Βαλχάλα της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη, ενώ ακολουθεί η Σουηδία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει το παρακάτω γράφημα που δείχνει για παράδειγμα πως στη Νορβηγία πουλάνε περισσότερο τα EV, όταν οι Σουηδοί προτιμούν τα plug-in υβριδικά (και φυσικά τα απλά υβριδικά). Στην Κίνα πουλάνε επίσης περισσότερο τα ηλεκτρικά, ενώ στις ΗΠΑ και στους λοιπούς τα πράγματα είναι μοιρασμένα.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις της IEA και των ειδικών αναφέρουν πως μέχρι το 2030 περίπου το 30% των πωλήσεων θα αντιστοιχεί στα ηλεκτροϋβριδικά. Εσείς τι λέτε; Σε περίπου 13 χρόνια από σήμερα 1 στα 3 νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται σε όλο τον κόσμο θα μπαίνει στην πρίζα;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!