NEA

H Jaguar XE SV Project 8 θα έχει 600 άλογα [vid]

H βρετανική εταιρία θα κατασκευάσει μόλις 300 μονάδες από το συγκεκριμένο μοντέλο, με την τιμή του να ξεπερνά τις 150 χιλιάδες λίρες στην Αγγλία…

Η πρώτη της εμφάνιση θα γίνει με όλη την βρετανική επισημότητα που αρμόζει στην περίσταση στο Goodwood Festival ενώ η παραγωγή της θα ξεκινήσει προς τα τέλη της χρονιάς. Μέχρι τότε οι Βρετανοί ανακοίνωσαν πως το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία τους θα αποδίδει 600 άλογα και 700 Nm ροπής, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να διαρκεί 3,3 δευτερόλεπτα και την τελική να ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα.

Όλη η δύναμη προέρχεται από τον γνωστό 5-λιτρο V8 με μηχανικό υπερσυμπιεστή (κομπρέσορα) με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Υπάρχουν πιο σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν σε διάφορα modes λειτουργίας (όπως το track που κάνει την παρθενική του εμφάνιση στην γκάμα της Jaguar). To τιμόνι και το γκάζι έχουν υποστεί κάποιες σημαντικές βελτιώσεις για ακρίβεια στην αίσθηση, τα φρένα είναι κεραμικά, οι τροχοί είναι 20 ιντσών, ενώ υπάρχουν αεροδυναμικές βελτιώσεις (επίπεδο δάπεδο και πίσω diffuser, ρυθμιζόμενη πίσω μεγάλη αεροτομή κ.α.).

Τα σπορ καθίσματα αγωνιστικού τύπου έχουν επένδυση από αλκαντάρα, με τον διάκοσμο να έχει έντονο το σπορ στοιχείο, με το carbon fiber να κάνει έντονη την παρουσία του. Σε κάποιες αγορές μάλιστα το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με μόνο τα δύο εμπρός καθίσματα, τα οποία θα διαθέτουν αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας, για την πιο καθαρόαιμη απόλαυση σε ένα track day.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!