ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H VW θα εισάγει τεχνολογία V2V από το 2019

Μετά από αρκετά χρόνια εξέλιξης η VW θα είναι απο τις πρώτες εταιρίες που θα εισάγουν σε περίπου δύο χρόνια την τεχνολογία Vehicle-2-Vehicle σε μοντέλα παραγωγής…

Το πρωτόκολλο επικοινωνίας pWLAN θα αποτελέσει στάνταρ στοιχείο των μελλοντικών Volkswagen και θα παρέχει την δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών τόσο με οχήματα VW όσο και με οχήματα άλλων κατασκευαστών. Η ανταλλαγή δεδομένων θα είναι δυνατή και μέσω σταθερών στοιχείων (σηματοδότες, πινακίδες κ.α.) σε μία ακτίνα περίπου 500 μέτρων και με την δυνατότητα προειδοποίησης για διάφορες καταστάσεις.

Γενικά η επικοινωνία μεταξύ οχήματος και υποδομής (V2I ή Vehicle-to-Infrastructure Control) περιλαμβάνει την ανταλλαγή πληροφοριών του αυτοκινήτου με σταθερά σημεία (π.χ. φωτεινούς σηματοδότες, σήματα κυκλοφορίας κ.α.), ενώ η επικοινωνία ενός οχήματος με ένα άλλο όχημα (V2V ή Vehicle-to-Vehicle) περιλαμβάνει την ανταλλαγή δεδομένων αυτοκινήτων που κινούνται στο ίδιο ή κοντινό οδικό δίκτυο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ασύρματο κόμβο επικοινωνίας όπου τα οχήματα ανταλλάσσουν μεταξύ τους δεδομένα (του στιλ «προσοχή, ολισθηρό οδόστρωμα», όταν προηγουμένως έχει επέμβει το ESP) όταν πλησιάζουν το ένα με το άλλο ή από σταθερά σημεία.

Η ειδοποίηση γίνεται σε πραγματικό χρόνο (οι πληροφορίες μεταφέρονται και αποστέλλονται σε ένα κέντρο δεδομένων μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας) και μπορεί να αποσιωπήσει π.χ. παράνομες ενέργειες τρίτων όπως όταν ένα αυτοκίνητο περάσει με «κόκκινο» ώστε να ειδοποιηθούν τα διερχόμενα στην διασταύρωση και αποφευχθεί πιθανή σύγκρουση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!