NEA

Στις 13 Ιουλίου το Hyundai i30 N με έως 270 άλογα [vid]

Με την κορεατική εταιρία να κάνει μία πολύ καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα του WRC έρχονται και οι σπορ εκδόσεις για να τονώσουν ακόμη περισσότερο τη νέα εποχή της μάρκας…

Πόσο καιρό είχαμε να ακούσουμε για ένα σπορ Hyundai με τόσο πολλά άλογα; Για την ακρίβεια κάπου τόσα θα έχει η top έκδοση N του i30 με τον turbo δίλιτρο κινητήρα να αποδίδει 250 σε μία πιο ήπια εκδοχή. Στάνταρ θα είναι το μηχανικό 6άρι κιβώτιο και προαιρετικά θα υπάρχει ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Η ανάρτηση θα έχει πιο σφιχτά αμορτισέρ και ελατήρια, τα φρένα θα είναι ενισχυμένα, ενώ την μετάδοση στους μπροστινούς τροχούς θα μεταφέρει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (η ίδια συνταγή θα ακολουθηθεί και στο i20 N με τα 200 άλογα).

Από πλευράς εμφάνισης το Hyundai i30 N αναμένεται να έχει ένα αεροδυναμικό πακέτο που θα προσεγγίζει εκείνο του Honda Civic Type-R, ενώ από πλευράς τιμής θα είναι σαφώς φτηνότερο από το VW Golf GTI. Η top εκδοχή του i30 εξελίχθηκε στο Nurburgring, ενώ στις δοκιμές συμμετείχε και ο εργοστασιακός οδηγός Thierry Neuville.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!