NEA

Θα φτηνύνουν τα ιαπωνικά αυτοκίνητα μετά την κατάργηση του φόρου 10% της Ε.Ε.;

Μετά από ένα νέο διακανονισμό οι ευρωπαϊκές αρχές τα βρήκαν με την Ιαπωνία και απέσυραν το φόρο εισαγωγής που ήταν στο 10%.

Στην περίπτωση που δεν το ξέρατε κάθε ιαπωνικό αυτοκίνητο που περνούσε από τα ευρωπαϊκά τελωνεία επιβαρυνόταν με ένα πρόσθετο φόρο 10%. Κυρίως για αυτό το λόγο και οι Ιάπωνες κατασκευαστές είχαν κατασκευάσει μονάδες παραγωγής σε ευρωπαϊκά εδάφη. Ως αντάλλαγμα η Ευρώπη θα πάρει μία αυξημένη πρόσβαση σε αγροτικά αγαθά, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη εξαγωγή.

Η όλη συμφωνία έρχεται και ως απάντηση απέναντι στην σκληρή πολιτική Trump σε ότι έχει να κάνει με τις απειλές που εξαπολύει κατά καιρούς για δασμούς στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ αυτοκίνητα. Αξιοσημείωτο είναι πως το 10% δεν ίσχυε ανέκαθεν για την κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ παρά την κατάργηση του «καπέλου» τα ιαπωνικά αυτοκίνητα δεν θα φτηνύνουν αφού τα περισσότερα κατασκευάζονται ούτως ή άλλως στην Ευρώπη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!