ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο ρεκόρ ταχύτητας στο Ring από την 911 GT2 RS [vid]

Σύμφωνα με τον Mark Webber, η νέα 911 GT2 RS κατάφερε να αναπτύξει ταχύτητα 336 χλμ./ώρα μέσα στην πράσινη κόλαση, την υψηλότερη που έχει επιτευχθεί ποτέ από αυτοκίνητο παραγωγής.

Ο επίσημος δοκιμαστής της Porsche δήλωσε σε συνέντευξη του ότι στα πλαίσια δοκιμών στην πίστα του Nurburgring κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα των 200 μιλίων/ ανά ώρα, επιτυγχάνοντας συνολικά 208,7 μ.α.ω (336 χλμ./ώρα). Το νούμερο αυτό φαντάζει εξωπραγματικό για τη γνωστή πίστα και το σχεδιασμό της. Ενδεικτικά, η Lamborghini Huracan Performante που πρόσφατα έσπασε το ρεκόρ γύρου στη θρυλική πίστα, με 6’52,01” δεν ξεπέρασε σε τελική ταχύτητα τα 304 χλμ./ώρα, ήταν δηλαδή πιο αργή κατά 30 ολόκληρα χλμ./ώρα.

Το «κτήνος» που ακούει στο όνομα 911 GT2 RS αποτελεί μία ακραία εκδοχή της 911, με κίνηση στον πίσω άξονα, έναν twin-turbo εξακύλινδρο boxer κινητήρα 3,8 λίτρων, απόδοσης 700 PS και στήσιμο κυρίως για χρήση σε πίστα. Όσο για το πώς μπορεί να πηγαίνει, απλά πατήστε το play και απολαύστε αυτό το πολύ όμορφο video της εταιρίας, που γυρίστηκε στην πίστα δοκιμών Paul Ricard, με τους Mark Webber και Walter Roerl!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!