ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι σχέση έχει η Renaut με μία κίτρινη τσαγιέρα; [vid]

Αν το χιούμορ είναι η πιο ξεκάθαρη ένδειξη μιας ανώτερης πνευματικής κατάστασης, τότε ο αυτοσαρκασμός είναι η υψηλότερη μορφή αυτής της μοναδικής ανθρώπινης ιδιότητας…

Και η Renault φαίνεται ότι διαθέτει πολλή μεγάλη ποσότητα από τον εταιρικό αυτοσαρκασμό σε ένα βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα για τα 40 χρόνια της αγωνιστικής της ιστορίας. Στο εξαιρετικά φτιαγμένο αυτό βίντεο, με τα πολύ εντυπωσιακά ειδικά εφέ, περνά όλη η ιστορία της εταιρία, με αντίστροφη όμως φορά. Από την Formula E έως τις δοξασμένες ημέρες της Formula 1 (με τα δύο πρωταθλήματα του 2005 και 2006) και τους μεγάλους της οδηγούς, τον Prost, τον Μansel κ.λπ.

Όμως η “ιστορία” πηγαίνει ακόμα πιο πίσω, στις πρώτες ημέρες της εμπλοκής της εταιρίας με την Formula 1 και το ιστορικό εκείνο μονοθέσιο που περισσότερο έμοιαζε με… φορτηγό παρά με αγωνιστικό αυτοκίνητο. Μάλιστα οι τίτλοι εκείνης της εποχής του είχαν δώσει το παρατσούκλι “κίτρινη τσαγιέρα”, κάτι που όπως βλέπουμε στο βίντεο η Renault δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναδείξει.

Όμως η… ανατροπή έρχεται όταν ο κύριος που διαβάζει την εφημερίδα, την διπλώνει και αποκαλύπτεται ότι είναι ο πρώτος νικητής με μονοθέσιο της εταιρίας, ο Jean Pierre Jabouille. Ο οποίος πίνε το τσάι του που έχει σερβίρει μέσα από μία… κίτρινη τσαγιέρα.

Μάλιστα η Renault τερματίζει το “αυτοτρολάρισμά” της κλείνοντας το βιντεάκι με κοντινά πλάνα στην τσαγιέρα, η οποία όπως μαθαίνουμε πρόκειται για την… εργοστασιακή τσαγιέρα της ομάδας για να γιορτάσει τα 40 χρόνια στους αγώνες. Vive le Sport (και μαζί και η τσαγιέρα τους)!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Back to top button