ΔΙΑΦΟΡΑ

Αυτή είναι μία από τις πιο σπάνιες Aston Martin που υπάρχουν [vid]

Πρόκειται για την AMR-SP και εκτός από το ότι είναι πανέμορφη διαθέτει και ένα απίστευτο σύστημα κίνησης: την βαρύτητα!

Ουσιαστικά είναι ένα αυτοσχέδιο αυτοκινητάκι (soapboxes τα λένε…) με τα οποία οι Βρετανοί περνούν τα Σαββατοκύριακα τους κάνοντας πλάκα και αυτοσχεδιάζοντας με την ταχύτητα. Εκδηλώσεις γεμάτες χιούμορ και αγάπη για την ταχύτητα, έστω και αν για όλα αυτά δεν χρειάζεται παρά πολύ κέφι, αρκετές ώρες στην αυλή για την κατασκευή του οχήματος, μια κατηφόρα, και αρκετή μπύρα…

Όπως αντιλαμβάνεστε και από την εμπλοκή της Aston Martin το “σπορ” είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Και η βρετανική εταιρία έβαλε όλες της τις δυνάμεις για να δημιουργήσει κάτι εντελώς προχωρημένο. Μαζί έβαλε και τις δυνάμεις του μάρκετινγκ για να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την όλη ιστορία.

Και όπως βλέπουμε τα κατάφερε στον μέγιστο βαθμό, καθώς το αυτοσχέδιο αυτοκινητάκι της έγινε viral σε όλο τον κόσμο. Με έμπνευση από την νικήτρια του Λε Μαν Vantage GTE και στα χέρια του Αlex Summers, σχεδιαστή πρωτοτύπων της εταιρίας, το soapbox της Αston Martin τα πήγε ιδιαίτερα καλά στην κατάβαση Red Bull Soapbox Race στο Alexandra Palace φθάνοντας έως και την ταχύτητα των 46 χλμ/ώρα. Στην γιορτή συμμετείχαν οδηγοί της εταιρίας από το Λε Μαν ενώ είχε οργανωθεί και μία πρωτότυπη γιορτή, με αλλαγή ελαστικών στα pits και άνοιγμα σαμπάνιας και κονφετί. Απίστευτοι Άγγλοι!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Back to top button