ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποιο SUV είναι η νέα προεδρική «λιμουζίνα» της Γαλλίας;

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, με αφορμή την ορκωμοσία του Μακρόν, η εκάστοτε λιμουζίνα του προέδρου της Γαλλίας αποκτά ένα διαφορετικό πρεστίζ, καθώς αποτελεί ένα κομμάτι μιας μεγάλης παράδοσης της γαλλικής πολιτικής σκηνής (και όχι μόνο).

Το ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο που επιλέγει ο κάθε νέος πρόεδρος είναι ιδιαίτερο και δίνει έναν εμπορικό “αέρα” στο εκάστοτε μοντέλο. Και βεβαίως μιλάμε πάντα και αποκλειστικά για μοντέλα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μιας και ο σωβινισμός των Γάλλων σ’ αυτόν τον τομέα δεν έχει παρεκκλίσεις εδώ και δεκαετίες (και δικαιολογημένα βεβαίως, αν δεν υποστηρίξεις το σπίτι σου…).

Ο Μακρόν λοιπόν εμφανίστηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της Γαλλίας με ένα νέο όχημα. Πρόκειται για ένα Peugeot 5008 το οποίο προς το παρόν αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρίας. Οι άνθρωποι της Peugeot ανέφεραν ότι πρόκειται για μία ειδικά μεταποιημένη έκδοση του αυτοκινήτου, με πρόσθετα συστήματα για την ασφάλεια του προέδρου, χωρίς βεβαίως να αναφερθεί αναλυτικά σ’ αυτά.

Όπως και να έχει μετά την DS7 έρχεται ένα ακόμα αυτοκίνητο του γκρουπ PSA (αν και το πλαίσιο είναι το ίδιο…) να συνεχίσει την μακρά παράδοση των γαλλικών προεδρικών λιμουζινών. Έστω και αν πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό από τις κλασικές DS του Ντε Γκολ, πρόκειται πάντως για μία επιλογή που υπακούει στις τάσεις της αγοράς για SUV. Και ο πρόεδρος της Γαλλίας δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίξει την Peugeot σ’ αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!