ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Schaeffler δημοσιεύει το πρώτο Δελτίο Αειφόρου Ανάπτυξης.

Ως εισηγμένη οικογενειακή επιχείρηση, η αυτοδιάθεση του Ομίλου Schaeffler βασίστηκε πάντα στην υπεύθυνη εταιρική συμπεριφορά…

Με τη δημοσίευση του πρώτου Δελτίου Αειφόρου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις οδηγίες της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Αναφοράς (GRI G4), η Schaeffler ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις διαφάνειας των ενδιαφερομένων. Επιπλέον, η εταιρεία σήμερα συμμορφώνεται ήδη με τον νόμο περί μετατροπής που εφαρμόζεται από το οικονομικό έτος 2017 για τη μη χρηματοοικονομική αναφορά εταιρειών. Το Δελτίο Αειφόρου Ανάπτυξης προχωρά σύμφωνα με την κατευθυντήρια αρχή «Ευθύνη για το αύριο».

«Ο Όμιλος Schaeffler καθοδηγείται έντονα από την κουλτούρα και τις αξίες του: Αειφόρος Ανάπτυξη, καινοτομία, υπεροχή και πάθος. Χαρακτηριζόμαστε από αυτές, και σε αυτήν την περίπτωση εφαρμόζουμε την αρχή της Αειφόρας Ανάπτυξης σε σχέση με οικολογικές, οικονομικές και κοινωνικές πτυχές. Είναι σημαντική για εμάς η δημιουργία αξιών Αειφόρας Ανάπτυξης. Προς το συμφέρον των πελατών μας και των συνεργατών μας, καθώς και των εργαζομένων μας. Πρόθεσή μας με αυτό το Δελτίο Αειφόρου Ανάπτυξης του 2016 είναι η εις βάθος ενημέρωσή σας, για πρώτη φορά, σχετικά με τους στόχους και τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην στρατηγική μας για Αειφόρο Ανάπτυξη», δηλώνει Klaus Rosenfeld, Διευθύνων Σύμβουλος. 

Η Corinna Schittenhelm, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, τονίζει την υψηλή αξία της ελκυστικότητας του εργοδότη στα πλαίσια της εστίασης του Ομίλου στην Αειφόρο Ανάπτυξη. «Η μακροπρόθεσμη επιτυχία της Schaeffler βασίζεται στην εξαίρετη απόδοση των εργαζομένων της. Τους εκτιμούμε, τους προκαλούμε και τους ενθαρρύνουμε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την ευημερία τους. Επίσης, η ύπαρξη ενός ποικιλόμορφου εργατικού δυναμικού είναι ένας βασικός παράγοντας, καθώς η ποικιλομορφία προωθεί τις δημιουργικές ιδέες και προσεγγίζει λύσεις.»

Με την ενσωμάτωση των κεντρικών, εσωτερικών και εξωτερικών ομάδων ενδιαφέροντος, έχουν εντοπιστεί στο Δελτίο Αειφόρου Ανάπτυξης 24 θέματα, με τίτλο «Ευθύνη για το αύριο», τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Schaeffler ως μία εταιρεία που αναλαμβάνει ενεργό ευθύνη. Γι’ αυτά τα θέματα συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων πεδίων δράσης- «Αειφόρος Διαχείριση», «Πελάτες και Προϊόντα», «Περιβάλλον και Ενέργεια», «Εργαζόμενοι και Κοινωνία»- καταρτίζονται λεπτομερείς αναφορές. Επιπροσθέτως, η Schaeffler έχει θέσει φιλόδοξους στόχους, για κάθε ένα από αυτά τα θέματα, για παράδειγμα την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης κατά 40 % μέχρι το 2020, και την κλιματικά ουδέτερη παραγωγή σε μια τοποθεσία ανά περιοχή. Αυτοί οι στόχοι εκπροσωπούνται άψογα στο σχέδιο δράσης της Αειφόρου Ανάπτυξης, που είναι κεντρικό στοιχείο στην ολοκληρωμένη στρατηγικής της Schaeffler για Αειφόρο Ανάπτυξη, και το οποίο υποστηρίζεται από συγκεκριμένα μέτρα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button