NEASMS

H Subaru πέτυχε ένα απίστευτο ρεκόρ στο Nurburgring!

Η πρώτη απόπειρα είχε αποτύχει λόγω βροχής, αλλά αυτή την φορά η Subaru κατάφερε να κάνει ρεκόρ ταχύτερου τετράθυρου στο Ring σημειώνοντας ένα χρόνο 6:57,5 που είναι ισάξιος με εκείνον της Porsche 918 Spyder!

Το WRX STi Type RA NBR (το RA από το “Record Attempt”) που είχε προετοιμάσει η Prodrive δεν είναι προφανώς ένα αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά ένα τετρακίνητο τερατάκι με ανεβασμένη ισχύ περίπου στα 600 άλογα που «στήθηκε» για να πετύχει αυτό το ρεκόρ. Το κιβώτιο προέρχεται από τα αυτοκίνητα των ράλι, ενισχυμένη είναι ανάλογα και η ανάρτηση, τα φρένα είναι διαφορετικά με 8πίστονες δαγκάνες σε όλους τους τροχούς, υπάρχουν πολλές αεροδυναμικές βελτιώσεις ενώ τα λάστιχα είναι σλικ.

Πέρα από το αναβαθμισμένο WRX STi που σημείωσε το ρεκόρ (αναμένεται και σχετικό βίντεο στις επόμενες μέρες) η Subaru ετοιμάζει και ένα WRX STi RA παραγωγής με αναβαθμισμένο κινητήρα στα 310 άλογα, νέο κιβώτιο με πιο “κλειστές” σχέσεις, ενώ και οι ανάρτηση θα έχει αλλαγές, με σημαντικότερη την ενσωμάτωση αμορτισέρ της Bilstein. Στην όλη σπορ εικόνα του μοντέλου θα συνδράμουν οι αεροδυναμικές προσθήκες αλλά και η μείωση του βάρους χάρη στην χρήση carbon σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου όπως το καπό ή η πίσω αεροτομή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!