NEASMS

Πόσο κοστίζει η διαδρομή Αθήνα-Ιωάννινα από τη νέα οδό;

Εγκαινιάστηκε η οδός Αθήνα-Ιωάννινα αφού δόθηκε στην κυκλοφορία και το τμήμα της Ιόνιας Οδού Αμφιλοχία-Άρτα με την συνολική διαδρομή να υπολογίζεται στις 3,5 ώρες…

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε και πλέον η Ήπειρος συνδέεται με έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με τη νότια και δυτικά Ελλάδα. Το νέο τμήμα που δόθηκε παρακάμπτει τις στροφές στην περιοχή του Μενιδίου, με το σύνολο του τμήματος είναι διπλής κατεύθυνσης, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ανά κατεύθυνση.

Με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου σε πλήρη λειτουργία, παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά σήμερα μέσω του υφιστάμενου εθνικού οδικού δικτύου, δε θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού.

Το κόστος της διαδρομής Αθήνα-Ιωάννινα ανέρχεται στα περίπου 37 ευρώ (ή στα 74 ευρώ με επιστροφή και δίχως να υπολογίζεται το καύσιμο!), συγκεκριμένα:

  • Από Αθήνα μέχρι Ρίο το κόστος είναι 11,50 ευρώ.
  • Η χρήση της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου είναι 13,30 ευρώ.
  • Από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα τα διόδια θα έχουν κόστος 12,45 ευρώ (σ.σ. για την ώρα, δεν έχουν τεθεί όλοι οι σταθμοί σε λειτουργία).
  • Επομένως, το συνολικό κόστος του ταξιδιού Αθήνα – Ιωάννινα ανέρχεται σε 37,25 ευρώ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!