NEA

Οι Renault-Nissan εκθρόνισαν την Volkswagen

Το γκρουπ Renault-Nissan κατάφερε μέσα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς κατάφερε να πωλήσει περισσότερα αυτοκίνητα από το γκρουπ VW…

Συγκεκριμένα η συμμαχία των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών πούλησε 5.268.079 οχήματα το πρώτο εξάμηνο του έτους, έναντι 5.155.591 πωλήσεις της Volkswagen. Την άνοδο των πωλήσεων σηματοδότησε η καλή πορεία της Renault με αυτοκίνητα όπως το Clio, το Megane, αλλά και τα μικρά crossover όπως τα Captur, Sandero και Duster, ενώ και η Nissan σημείωσε σημαντική άνοδο χάρη και πάλι στα πολύ δημοφιλή της SUV με κορυφαίο βέβαια το Qashqai.

Αναλυτικά, η Nissan έφθασε τις 2.894.488 μονάδες παγκοσμίως, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 5,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι καλύτερες αγορές για την εταιρία είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία, ενώ στην Ευρώπη ξεχωρίζουν η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Η Renault πούλησε 1.897.288 μονάδες το πρώτο εξάμηνο του 2017, σημειώνοντας άνοδο 10,4% σε σύγκριση με πέρσι. Η Γαλλία, η Ρωσία και η Ιταλία ήταν οι αγορές με την μεγαλύτερη δυναμική της εταιρίας, ενώ πιο πίσω βρίσκονται αγορές όπως της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Βραζιλίας, του Ιράν, της Βρετανίας και της Αργεντινής.

Η Mitsubishi κατάφερε να πλησιάσει τις 495.000 μονάδες καθώς υπήρξε αυξημένη ζήτηση για το Outlander παγκοσμίως. Εξίσου καλά πήγαν και οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων του γκρουπ. Η Renault-Nissan ενισχύθηκε από την προσθήκη της Mitsubishi, η οποία προσχώρησε στη συμμαχία τον Οκτώβριο του 2016.

Το ιαπωνικό εμπορικό σήμα, με κορυφαίες αγορές τις Η.Π.Α. και την Κίνα, συνέβαλε σχεδόν 500.000 πωλήσεις στο σύνολο του ομίλου. Βέβαια, ακόμη η Volkswagen μπορεί να διεκδικήσει τον «τίτλο» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η οποία το 2016 εκθρόνισε την Toyota το 2016 μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια κυριαρχίας της ιαπωνικής μάρκας, ενώ η General Motors κέρδισε τελευταία τον τίτλο το 2011.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!