NEA

Και με 130 άλογα ο νέος 1.5 TSI της VW

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε για το Golf μία νέα μικρότερη σε ισχύ εκδοχή του νέου 1.500άρη TSI που θα τοποθετηθεί σε διάφορα μοντέλα του ομίλου…

Πρόκειται για το μοτέρ που αντικατέστησε τον 1.4 TSI και στις τεχνολογικές καινοτομίες περιλαμβάνεται το turbo μεταβλητής γεωμετρίας VTG (το πρώτο σε βενζινοκινητήρα μικρού κυβισμού). Επίσης, ο νέος 1.5 TSΙ των 130 ίππων λειτουργεί με βάση τον κύκλο του Miller με ροπή 200 Nm διαθέσιμη από τις 1.400 έως τις 4.000 σ.α.λ. Στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο DSG υπάρχει -μέχρι τα 130 χλμ./ ώρα- δυνατότητα απομόνωσης του κινητήρα και της μετάδοσης για ρολάρισμα.

Το παρόν δίνει και το σύστημα απομόνωσης κυλίνδρων (Active Cylinder Management), ενώ με όλα αυτά η μέση κατανάλωσή του στο Golf, στο οποίο θα κάνει αρχικά την εμφάνισή τους, κυμαίνεται από 4,8 έως 5,0 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι αντίστοιχα από 110 έως 116 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!