NEA

Σε κινέζικα χέρια η Fiat-Chrysler;

Ο καπνός υπήρχε και αυτές τις μέρες αναζωπυρώνονται και οι φήμες γύρω από την εξαγορά της FCA από κινεζικά funds. Κάτι που το θέλει και ο ίδιος ο Marchionne…

Σε μία περίεργη εποχή για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αναζητώντας το δισκοπότηρο της ηλεκτροκίνησης τα πράγματα δεν πηγαίνουν και πολύ καλά για ορισμένους κατασκευαστές. Ή αν θέλετε θα μπορούσαν να είναι καλύτερα αν υπήρχε μία δυνατή οικονομικά ομπρέλα την οποία ο Sergio Marchionne την αναζητά πλέον στην Κίνα (αφού στις ΗΠΑ ότι είχε να κάνει το έκανε με την Chrysler δίχως να υπάρχει άλλη σοβαρή πρόταση τα τελευταία δύο χρόνια).

Έτσι, ο μαέστρος της Fiat-Chrysler αναζητά προσφορές από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες από την Κίνα, όπως είναι οι  Guangzhou, Dongfeng (όμιλος PSA), Great Wall, Geely κ.α., με την τελευταία να έχει όμως ήδη αρκετά πετυχημένα ανοίγματα στην Ευρώπη (Volvo, London Taxi, Proton, Lotus).

Από την άλλη οι Κινέζοι (με την υποστήριξη της κυβέρνησής τους) θέλουν να μπουν γερά στην αγορά της Βορείου Αμερικής και αυτό θα μπορούσε να γίνει εύκολα μέσω της Fiat-Chrysler (σ.σ. στα χρόνια της ακμής η Chrysler ανήκε στην Daimler) που πλέον διαθέτει 162 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, 87 κέντρα έρευνας και εξέλιξης (R&D) και ένα δίκτυο από 2.600 σημεία μόνο στις ΗΠΑ. Μία τέτοια εξαγορά (στους Κινέζους ανήκει και η Pirelli) θα μπορούσε να επιφέρει πολλές ανακατατάξεις, από την πώληση της Alfa Romeo και της Maserati, μέχρι και την επαναφορά της Lancia, σύμφωνα με δημοσίευμα του Automotive News.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!