NEA

Και με diesel το νέο Honda Civic από αρχές 2018

Η γκάμα του νέου Civic θα εμπλουτιστεί με τον αναβαθμισμένο 1.6 i-DTEC που θα εκπέμπει λιγότερους ρύπους και θα είναι ακόμη πιο οικονομικός…

Ο νέος i-DTEC που θα μπει και στο νέο Honda Civic θα έχει ίδια ισχύ στους 120 ίππους και ροπή στα 300 Nm, αλλά με πολλές βελτιώσεις με στόχο την καλύτερη λειτουργία αλλά και την μείωση των ρύπων. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν πιστόνια από νέο κράμα για μεγαλύτερη αντοχή καθώς και χιτώνια κυλίνδρων με χαμηλότερη τριβή. Σημαντικό είναι πως το νέο Civic θα υποδεχθεί και το νέο αυτόματο 9άρι κιβώτιο που μέχρι πρότινος το είχε μόνο το CR-V.

Συγκεκριμένα, ο κινητήρας των 1.597 κ.εκ. χρησιμοποιεί το ίδιο προηγμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου της Bosch όπως και πριν και διαθέτει ένα μικρό, υψηλής απόδοσης υπερσυμπιεστή, σύστημα EGR χαμηλής πίεσης, μια θύρα κεφαλής κυλίνδρου υψηλής ροής και αναβαθμισμένο καταλυτικό σύστημα SCR για τα οξείδια του αζώτου (NOx) με δυνατότητα αναγέννησης (όχι με AdBlue, σύμφωνα με τις πρώτες μας πληροφορίες).

Οι βελτιώσεις αυτές και πολλές άλλες (όπως ο ελαφρύτερος στροφαλοφόρος, νέα πιστόνια από κράμα αλουμινίου/χρωμίου-μολυβδαίνιου) έχουν ως αποτέλεσμα μία μέση κατανάλωση στα 3,7 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπή CO2 στα 99 γρ./χλμ., ενώ το μοτέρ θα έχει την έγκριση του νέου κύκλου μετρήσεων WLTP (σε πραγματικές συνθήκες κίνησης).

Και όταν μία ιαπωνική εταιρία σαν την Honda συνεχίζει να εξελίσσει έναν πετρελαιοκινητήρα, τότε γίνεται αντιληπτό πως το diesel όχι μόνο δεν πέθανε (όπως αναπαράγουν διάφοροι ειδικοί σε μεγάλα sites), αλλά έχει έστω και μια σκάρτη δεκαετία μπροστά του (ειδικά στην Ελλάδα).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!