NEA

Ηλεκτρίζει η Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Όμορφη; Όχι απαραίτητα, αλλά αναμφίβολα αυτή η ανοιχτή διθέσια Maybach μήκους 5,7 μέτρων έχει τον τρόπο της για να μαγνητίσει το ενδιαφέρον…

Στο μακρινό Pebble Beach Concours d’Elegance παρουσιάστηκε ένα ακόμη concept, αυτή την φορά η πρωτότυπη ανοιχτή ηλεκτροκίνητη εκδοχή της κουπέ Mercedes-Maybach 6 (η τελευταία είχε παρουσιαστεί στο περσινό event στο Pebble Beach). Πρόκειται για ένα μακρινάρι που φτάνει τα 5,7 μέτρα με το πλάτος να βρίσκεται στα 2,1 και το ύψος στο χαμηλό των 1,34 (7,1 εκατοστά χαμηλότερο από μία S-Class Cabriolet).

Μιλάμε για ένα μικρό κτηνάρι που χαρακτηρίζεται από μία πομπώδες μάσκα και γενικότερα από ένα εμφατικό σχεδιαστικά σύνολο με 24άρες(!) ζάντες και στιλ που παραπέμπει στις δεκαετίες του ’40 και ’50. Στο εσωτερικό  υπάρχουν όλα τα λούσα και φυσικά πλήρως ψηφιακή διάνθιση με οθόνες και χειριστήρια, ενώ η μαλακή οροφή είναι πλήρως εξατομικευμένη στα γούστα του πελάτη.

Όσο για το σύστημα πρόωσης αυτό αποτελείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 750 ίππων (ίδιο σύστημα με της Mercedes-Benz SLS ED) με το 0-100 να πετυχαίνεται σε 4,0 δευτερόλεπτα και την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με την Mercedes οι μπαταρίες προσφέρουν έως 500 χλμ. αυτονομίας (κατά τον ευρωπαϊκό κύκλο) και σε ταχυφόρτιση ισχύος 340 kW χρειάζονται μόλις 5 λεπτά της ώρας για να «φορτιστούν» 100 χλμ. (προφανώς όταν η μπαταρία είναι άδεια επειδή η ταχυφόρτιση αργεί όσο γεμίζει). Και όπως είπαμε μιλάμε πάντα για ένα concept…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!