ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Γερμανίας: Nικητής ο Tanak, o Οgier εμπρός στην κατάταξη του πρωταθλήματος

Σε έναν ακόμα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αγώνα του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος των τελευταίων ετών, ο συμπαθέστατος Ott Tanak πέτυχε μία αρκετά πειστική νίκη (την δεύτερή του στο WRC) επιβεβαιώνοντας όσους τον θέλουν έναν πρωτοκλασάτο οδηγό με αρκετό μέλλον μπροστά του…

Οδηγώντας στρωτά και με αρκετή σιγουριά (μακριά από τον κακό εαυτό του και τα πολλά οδηγικά λάθη στην αρχή της καριέρας του), κατάφερε να κρατηθεί εμπρός από τον Andreas Mikkelsen αλλά και από τον ομόσταυλό του και τετράκις πρωταθλητή Sebastien Ogier. O Μikkelsen από την άλλη ήταν η ευχάριστη έκπληξη του αγώνα, σώζωντας την παρτίδα και τα προσχήματα για την Citroen που είδε για άλλη μια φορά τον Meeke να εγκαταλείπει. Στην τρίτη θέση τερμάτισε το δεύτερο Fiesta WRC με τον Sebastien Ogier  ο οποίος με το νου του στην βαθμολογία του πρωταθλήματος απέφυγε να πιέσει (ιδίως στις σημερινές ειδικές) μη ρισκάροντας κάποια έξοδο που θα του κόστιζε πολύ (και όχι μόνο σε βαθμούς).

Ο αγώνας εξελίχθηκε πολύ άσχημα για την Hyundai και κυρίως τον Neuville ο οποίος εγκατέλειψε από την πρώτη ημέρα, και παρά την προσπάθειά του να πάρει κάποιους βαθμούς στην Power Stage τελικά δεν τα κατάφερε, και βρίσκεται πλέον 17 βαθμούς πίσω από τον Ogier στο πρωτάθλημα. Με δεδομένο μάλιστα ότι απομένουν μόλις τρεις αγώνες, ο Γάλλος φαίνεται ότι θα έχει σοβαρό προβάδισμα στην υπόθεση “τίτλος” χωρίς πάντως να έχει να παρουσιάσει κάποια ιδιαίτερα αξιόλογη επίδοση σε όλη την διάρκεια της χρονιάς και εκμεταλλευόμενος κυρίως λάθη και εγκαταλείψεις άλλων.

Μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη ήταν η επίδοση του Juho Hanninen που τερμάτισε με το Toyota Yaris στην τέταρτη θέση κερδίζοντας μάλιστα και ειδικές διαδρομές. Ενώ την πέμπτη και την έκτη θέση κατέλαβαν οι Breen και Εvans αντίστοιχα, με τον Βρετανό της M-Sport να μην αντέχει την πίεση στις τελευταίες ειδικές του αγώνα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την γενική κατάταξη του αγώνα, εδώ η κατάταξη στην γενική βαθμολογία, επόμενος αγώνας στην Ισπανία (5-8 Οκτωβρίου).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button