NEA

Πάνω από 150 εκ. οχήματα έχει κατασκευάσει έως σήμερα η Volkswagen [vid]

Η VW ιδρύθηκε πριν από 80 χρόνια και έχει αυτή την στιγμή πάνω από 50 εργοστάσια σε 14 χώρες όλου του κόσμου…

Στις 27 Δεκεμβρίου 1945 ξεκίνησε η επίσημη παραγωγή της Volkswagen με το Type 1 Kafer, ενώ το Beetle πούλησε 21,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα μονάδες μέχρι να ολοκληρωθεί το 2003 ο κύκλος του στο εργοστάσιο στο Μεξικό το 2003.

Το Golf είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο της μάρκας με 34+ εκατομμύρια, ενώ ακολουθεί το Passat με 20+ εκατομμύρια, το Jetta με 19,5+ εκατομμύρια και το Polo με 17+ εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο. Το πιο παραγωγικό εργοστάσιο είναι επίσης με διαφορά αυτό του Wolfsburg στο οποίο έχουν κατασκευαστεί πάνω από 44 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Το συλλεκτικό υπ’ αριθμόν 150.000.000 αυτοκίνητο ήταν ένα μπλε VW Golf GTE που βγήκε από το Wolfsburg.

Η Volkswagen είναι μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, ενώ ακόμη και το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει γίνει ποτέ (το dieselgate) δεν κατάφερε να την τσακίσει (περισσότερο τα γόητρο παρά τα οικονομικά της) όσο θα μπορούσε να καταστρέψει κάποια άλλη εταιρία. Στα μελλοντικά πλάνα περιλαμβάνεται η παραγωγή 19 SUV, ενώ μέχρι το 2025 υπολογίζεται ότι πάνω από 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά VW θα κυκλοφορούν στους δρόμους όλου του κόσμου. Όσο αισιόδοξο και αν ακούγεται αυτό…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!