ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι μπορεί να συμβεί σε ένα τροχόσπιτο με υπερβολική ταχύτητα; [vid]

Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου που ρυμουλκεί ένα τροχόσπιτο είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που πολλοί οδηγοί την παίρνουν μάλλον ελαφρά…

Η δυναμική του αυτοκινήτου μας αλλάζει δραματικά, ενώ νέοι κίνδυνοι ελλοχεύουν ανά πάσα στιγμή. Στο βίντεο που έχει καταγραφεί από κάμερα φορτηγού, βλέπουμε ένα από τα κλασικά λάθη που γίνονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Ο οδηγός με το Ford Excursion βρίσκεται στην φάση της προσπέρασης της νταλίκας και προφανώς έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και μάλιστα σε κατηφορικό δρόμο.

Η εξέλιξη των γεγονότων είναι αναπόφευκτη, καθώς το τροχόσπιτο έχει φθάσει στα όριά του και ακολουθεί μία δραματική σκηνή όπου αφού κλυδωνίζεται για αρκετά δευτερόλεπτα, ανατρέπεται, παρασέρνοντας μαζί του και το αυτοκίνητο.

Ευτυχώς όπως μαθαίνουμε από το συνοδευτικό κείμενο του video ο οδηγός δεν είχε κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Όμως το συγκεκριμένο ατύχημα δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο τι συμβαίνει στα δυναμικά χαρακτηριστικά τόσο του τροχόσπιτου όσο και του αυτοκινήτου όταν κάποιος οδηγεί χωρίς περίσκεψη. Και δείχνει επίσης πόσο απαραίτητα είναι τα συστήματα που εξελίσσουν οι κατασκευαστές ώστε να τοποθετηθεί ESP και στο κάθε είδους trailer έτσι ώστε να αποφεύγονται αντίστοιχες καταστάσεις. Αξίζει να δείτε και το παρακάτω αναλυτικό βίντεο…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Η ομάδα του Caroto