ΔΙΑΦΟΡΑ

Πως θα μπορούσαν να είναι τα τιμόνια στο μέλλον;

Ακολουθήστε το caroto.gr στο Google News για άμεση ενημέρωση

Στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας του University of Arts του Λονδίνου η Jaguar παρουσίασε το Sayer…

Τι είναι το Sayer; Πρόκειται για ένα «τιμόνι», που σύμφωνα με την παραδοσιακή βρετανική εταιρεία θα είναι μόνο στοιχείο ενός αυτόνομου αυτοκινήτου που στο μέλλον οι άνθρωποι θα έχουν στην ιδιοκτησία τους -τα αυτοκίνητα θα τα χρησιμοποιούν ανάλογα με τις ανάγκες του και θα πληρώνουν τη χρήση τους. 

To Sayer στην πράξη θα είναι προσωπικός βοηθός που θα αναλαμβάνει π.χ. τη διαχείριση των ραντεβού, την ρύθμιση έλευσης του αυτοκινήτου, τη διαδρομή που θα ακολουθηθεί, τα σημεία που ίσως θα θελήσει ο οδηγός να αναλάβει ο ίδιος τον έλεγχο του οχήματος, ακόμα και την ώρα που θα ξυπνήσει.

Η ονομασία προέρχεται από το Malcolm Sayer, ο οποίος από το 1951 έως το 1970 έβαλε την υπογραφή του ως σχεδιαστής -μεταξύ άλλων- της θρυλική E-Type και των αγωνιστικών C και D-Type του Le Mans. Και σε αντίθεση με τις παλιές εποχές, αυτά που πρεσβεύει το καινοτόμο Sayer θα γίνονται από την κατοικία ή του γραφείο του χρήστη με φωνητικό έλεγχο και βέβαια μέσω σύνδεσης στο internet. Όλα αυτά βέβαια σε βάθος χρόνου κάπου στο μακρινό μέλλον…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!
Back to top button