SMSΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Volvo XC40, οι πρώτες εικόνες

Λίγες μέρες πριν από την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου, στις 21 Σεπτεμβρίου, οι πρώτες φωτογραφίες του XC40 βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται, κάποια αντιπροσωπεία από την Ουγγαρία δεν κατάφερε να κρατήσει μυστικό το νέο μοντέλο των Σουηδών, εξ ου και η διαρροή. Οπτικά, το XC40 δεν δείχνει να διαφοροποιείται αισθητά, σε σχέση με το πρωτότυπο που είχαμε δει πέρυσι. Οι σημαντικότερες αλλαγές εστιάζονται στην χρήση εξωτερικών καθρεπτών, αντί καμερών και στα χερούλια των πορτών. Εντός πάλι, η αισθητική ακολουθεί τα γνώριμα βήματα της Volvo. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μία μεγάλη, κάθετη οθόνη αφής, τα χρησιμοποιούμενα υλικά δείχνουν καλής ποιότητας, ενώ διάφορες σχεδιαστικές πινελιές δίνουν ένα πιο νεανικό τόνο. Μία επιπλέον φροντίδα δείχνει να έχει δοθεί στη δημιουργία περισσότερων και πιο πρακτικών θέσεων για μικροαντικείμενα. Ενδεικτικά, έχουν μετακινηθεί τα ηχεία στις πόρτες, ώστε να δημιουργηθεί μεγαλύτερος χώρος για την μεταφορά ακόμα και ενός laptop.

Το νέο αυτό μοντέλο βασίζεται στην καινούρια πλατφόρμα, Compact Modular Architecture, της εταιρίας. Την επόμενη εβδομάδα, με την επίσημη παρουσίαση, θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή, καθώς επίσης και για τη γκάμα των κινητήρων. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι το XC40 θα εφοδιάζεται με το νέο τρικύλινδρο 1,5 τούρμπο βενζίνης, τους γνωστούς τετρακύλινδρους Drive-E, καθώς και ένα Plug-In υβριδικό σύστημα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!