SMSΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Porsche: Δεν υπάρχουν συσσωρευτές ικανοί για μία ηλεκτρική 911

Η γερμανική εταιρία αναγνωρίζει το μέλλον στην ηλεκτροκίνηση, έχει όμως ενστάσεις ως προς τις δυνατότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Το Mission E, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αύριο η Porsche θα μπορούσε να ηλεκτροδοτήσει ολόκληρη τη γκάμα της. Ένα σημαντικό παράγοντα προς αυτή την κατεύθυνση παίζουν οι συσσωρευτές, οι οποίοι, μέχρι στιγμής, κρίνονται ανεπαρκείς για να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις ενός σπορ μοντέλου. Έχουν μεν την ενέργεια για να προσφέρουν υψηλές επιταχύνσεις, υστερούν όμως στο κομμάτι του handling, λόγω βάρους. Όλα αυτά, ωστόσο, θα αλλάξουν με την έλευση των solid-state μπαταριών.

«Βλέπουμε την πιθανότητα η νέα τεχνολογία μπαταριών να μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι ξανά, αυτή όμως βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη» δήλωσε ο Michael Steiner, επί κεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της εταιρίας. Οι Solid-state συσσωρευτές, όπως προδίδει και η ονομασία τους, θα φέρουν στερεούς αντί για υγρούς ηλεκτρολύτες. Αυτοί θα είναι ελαφρύτεροι, θα προσφέρουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, θα φορτίζουν γρηγορότερα, ενώ θα είναι και θερμικά πιο σταθεροί.

 

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!