SMS

Πως θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο μέλλον; [vid]

Η πιο εύκολη φόρτιση δεν είναι άλλη από την ασύρματη και η BMW ισχυρίζεται πως με τη νέα 530e iPerformance θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα λανσάρει την τεχνολογία αυτή στην αγορά…

Όπως μας είχαν πει οι ειδικοί της Continental στο Ανόβερο η τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης ήταν έτοιμη εδώ και καιρό και το μόνο που έμενε ήταν λανσαριστεί στην αγορά. Στο παραπάνω βίντεο θα δείτε την 530e iPerformance να φορτίζει ασύρματα όταν η επαγωγική πλάκα του αυτοκινήτου βρεθεί πάνω από την πλάκα φόρτισης στο δάπεδο με φόρτιση στα 3,2 kW (μία καλή ισχύ φόρτισης θα ήταν περίπου στα 7 kW, κάτι που θα γίνει μελλοντικά).

Η μπαταρία γεμίζει σε περίπου 3,5 ώρες, αλλά θεωρείται πολύς χρόνος μιας και μιλάμε για μικρό συσσωρευτή των 9,2 kWh (π.χ. ένα μέσο EV έχει μπαταρία 30 KWh). Εδώ να πούμε πως η 530 iPerformance είναι υβριδική με τον δίλιτρο turbo να συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και την ισχύ να φτάνει τα 250 άλογα με το 0-100 σε 6,1 δλ. και τελική στα 210 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!