ΔΙΑΦΟΡΑ

Σαουδική Αραβία: Διαφημίσεις για γυναίκες οδηγούς!

Μετά την άρση της απαγόρευσης οδήγησης των γυναικών στη χώρα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες σπεύδουν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους στο νέο «κοινό»!

Πριν από μερικές ημέρες γράφαμε για την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να επιτρέψει στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα. Για μία χώρα με σοβαρές αγκυλώσεις -για τα δυτικά πρότυπα- σε ήθη και παραδόσεις, αυτό, ομολογουμένως, αποτελεί μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Και ακριβώς σαν τέτοιο το εξέλαβαν και οι διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπου εν μία νυκτί είδαν το πελατολόγιό τους να διπλασιάζεται! Πρακτικά, με την αλλαγή της νομοθεσίας ανοίγει ο δρόμος σε 9 εκατομμύρια νέες οδηγούς, μέσα στα επόμενα χρόνια, πολλές εκ των οποίων έχουν ευρωπαϊκή ή άλλη εθνικότητα, δουλεύουν εκεί αλλά και πάλι, δεν είχαν μέχρι στιγμής δικαίωμα να οδηγούν στη χώρα.

Εταιρίες, όπως η Ford, η Nissan και η VW ήδη έβγαλαν τις πρώτες διαφημίσεις και ανακοινώσεις στο twitter, οι οποίες, όπως βλέπετε, είναι στοχευμένες στο συγκεκριμένο κοινό… Αυτές μάλιστα υποστηρίζονται γενικότερα στα social media, με hashtag τύπου #Welcome to the driver’s seat, #Saudi Women Move και #Saudi Women Can Drive. Η κίνηση αυτή αναμένεται να απογειώσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων και έτσι όλοι παίρνουν θέση, παρότι τα πρώτα διπλώματα σε γυναίκες δεν πρόκειται να εκδοθούν πριν από τον Ιούνιο του 2018.

 

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!