ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ducati θα παραμείνει στη VW

Οι αρχικές σκέψεις του ομίλου VW να πουλήσει την Ducati ώστε να ρεφάρει κάπως από τη χασούρα του σκανδάλου dieselgate, όπως φαίνεται, δεν θα υλοποιηθούν.

Τα πρώτα ακούσματα ήταν κάπου τον Απρίλιο και, ομολογουμένως, έδειχνε να έχουν μία λογική βάση. Από τότε έγιναν αρκετές ζυμώσεις, μέχρι και τις μέρες μας, όπου το όλο θέμα έκλεισε με τον πλέον επίσημο τρόπο. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ducati, Claudio Domenicali, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της φίρμας ότι η μητρική VW έπαυσε όλες τις κινήσεις για τυχόν πώληση. Σε ένα βαθμό, δε, αυτό οφείλεται σε πιέσεις των πανίσχυρων συνδικάτων μεταλλουργίας της Γερμανίας και της Ιταλίας, που στήριξαν έμπρακτα τους εργαζομένους της Ducati.

Η εξέλιξη αυτή έφερε σίγουρα ανακούφιση στα κατώτερα στρώματα της εταιρίας. Σε επίπεδο ομίλου, όμως, τα μεγάλα κεφάλια θα πρέπει να βρουν από αλλού να κόψουν, ώστε να καλύψουν τις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις που έχουν προκύψει από το σκάνδαλο VW. Ενδεικτικά, το ποσό που καλείται η γερμανική εταιρία να πληρώσει στις ΗΠΑ αγγίζει τα 3 δις δολάρια, ενώ η πώληση της Ducati θα μπορούσε να αποφέρει πάνω από 1,3 δις ευρώ, ζεστό χρήμα, που θα κάλυπτε σε μεγάλο βαθμό την τρύπα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!