SMSΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι τιμές του νέου Nissan Leaf και η έλευση του Leaf Nismo Concept

Το επιτυχημένο ηλεκτρικό της Nissan θα ξεκινήσει να διατίθεται στη χώρα μας από την άνοιξη, ενώ η Nissan ετοιμάζεται να παρουσιάσει και μία πρωτότυπη, Nismo εκδοχή του.

Στη δεύτερη πλέον γενιά του, το Leaf υπόσχεται μεγαλύτερη αυτονομία και ένα συνολικά καλύτερο χαρακτήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας του, συνολικής απόδοσης 110 kW (150PS) χαρίζει πολύ καλές επιταχύνσεις (ενδεικτικά το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 8,5 δλ). Σε συνδυασμό, δε, με το συσσωρευτή των 40kWh ανεβάζει την αυτονομία του οχήματος στα 378 χλμ. με βάση το νέο, ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών NEFZ. Αργότερα μάλιστα, θα μπει στο παιχνίδι και ένας νέος, μεγαλύτερος συσσωρευτής, που θα εκτοξεύσει την αυτονομία στα 500 χλμ.

Αναφορικά με το χρόνο φόρτισης της τρέχουσας έκδοσης, είναι 16 ώρες σε κοινό οικιακό δίκτυο (3 kW), 8 ώρες σε φορτιστή 6 kW, ενώ αρκεί μισή ώρα σε ταχυφορτιστή για να βγουν -και με το παραπάνω- οι απαιτήσεις μίας ολόκληρης μέρας! Η διάθεση του Leaf θα ξεκινήσει στη χώρα μας την άνοιξη. Όσο για τιμές, ενδεικτικό είναι το κόστος κτήσης στη Γερμανία, που έχει οριστεί στα 31.950 ευρώ για τη βασική έκδοση.

Από την άλλη, η Nissan ετοιμάζεται να παρουσιάσει και μία πρωτότυπη εκδοχή του Leaf Nismo. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στην προσεχή έκθεση του Τόκιο. Παρόλα αυτά, η ιαπωνική εταιρία έδωσε ήδη στη δημοσιότητα κάποιες πρώτες φωτογραφίες. Ενδεικτικός είναι ο ογκώδης, πιο δυναμικός προφυλακτήρας, τα φωτιστικά σώματα LED τα οποία είναι πλέον οριζόντια τοποθετημένα, καθώς και ο πίσω αεροδυναμικός διαχύτης. Το αμάξωμα φαίνεται πιο χαμηλωμένο, ενώ οι κόκκινες πινελιές και τα λογότυπα Nismo δίνουν το στίγμα περί τίνος πρόκειται.

Αναφορικά με τον κινητήρα και τις επιδόσεις του οχήματος. Δεν έχει διαρρεύσει ακόμα τίποτα. Παρά μόνο η την υπόσχεση της Nissan ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα προσφέρει “άμεση επιτάχυνση σε κάθε ταχύτητα”…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!