ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

BFR, υπερατλαντικά ταξίδια με πύραυλο! [vid]

Ο συνήθης ύποπτος, Elon Musk, έχει μία ακόμα ιδέα για να ταξιδεύει κανείς στις άκρες της γης, σε λιγότερο από μία ώρα!

Δεν είναι μόνο η Tesla, που θέτει με τα ηλεκτρικά της οχήματα νέα δεδομένα στη αυτοκίνηση. Δεν είναι ούτε καν το Hyperloop, που υπόσχεται τη μεταφορά ανθρώπων στη γη, σχεδόν με την ταχύτητα του ήχου. Τώρα ο Elon Musk οραματίζεται έναν ακόμα τρόπο να αλλάξει τις ζωές μας, τα ταξίδια με πύραυλο, σε χαμηλή περιγήινη τροχιά. Η εμπειρία, άλλωστε, σε ένα βαθμό υπάρχει από το πρόγραμμα SpaceX, οπότε το επόμενο βήμα δείχνει λογικό να χρησιμοποιούμε πυραύλους BFR για τα υπερατλαντικά ταξίδια μας!

Η όλη ιδέα περιλαμβάνει πλωτές βάσεις εκτόξευσης, έξω από μεγάλες πόλεις και πυραύλους ικανούς να κινούνται εκτός ατμόσφαιρας με 17.000 χλμ./ώρα. Έτσι, η διαδρομή των 7.392 μιλίων που χωρίζει τη Νέα Υόρκη από τη Σαγκάη, αντί για τις 15 ώρες που απαιτεί σήμερα με αεροπλάνο, θα διαρκούσε μόλις 39 λεπτά. Το ταξίδι, αντίστοιχα, από Λονδίνο σε Ντουμπάι, περίπου το ίδιο… Από την πλευρά μας δεν γνωρίζουμε αν επί των ημερών μας θα αξιωθούμε να δούμε κάτι τέτοιο. Αναμφίβολα όμως θα το δουν τα παιδιά μας, χάρη σε ένα από τους μεγαλύτερους οραματιστές του αιώνα μας…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!