ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επαναστατικό σύστημα προβολής σημάτων από τη Mitsubishi

Με δεδομένο ότι το 60% των θανατηφόρων ατυχημάτων με πεζούς συμβαίνουν τη νύχτα, οι μηχανικοί της Mitsubishi επιχειρούν να δώσουν μία λύση που θα αποβεί σωτήρια σε πολλούς.

Η όλη ιδέα είναι αρκετά απλή, για να μην την έχει σκεφτεί κανείς τόσα χρόνια. Τα απλά φλας, όπως τα φώτα της όπισθεν, πολλές φορές δεν αρκούν για να υποδείξουν την πορεία ενός αυτοκινήτου, αφού δεν έχουν όλοι οι πεζοί στραμμένη την προσοχή τους σε αυτά. Οι μηχανικοί, λοιπόν, της Mitsubishi, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερα σήματα, που δύσκολα κανείς θα αγνοήσει. Για την ακρίβεια, προβολές στο οδόστρωμα, που θα ενημερώνουν για την πορεία του αυτοκινήτου, την πρόθεσή του να στρίψει προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, να κάνει όπισθεν, ακόμα και για το ενδεχόμενο ο πίσω δεξιά επιβάτης να ανοίξει την πόρτα του, την ώρα που ένας ποδηλάτης θα περνάει δίπλα από το όχημα.

Το σύστημα Safe and Secure Lighting, όπως ονομάζεται, θα παρουσιαστεί επίσημα στις 25 Οκτωβρίου, στη διεθνή έκθεση του Τόκιο. Οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρίας υποστηρίζουν ότι αυτή η τεχνολογία είναι πολύ πιο «ορατή» σε όποιον βρίσκεται γύρω από το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται αμεσότερα κάποιον επερχόμενο κίνδυνο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ηλεκτρικά οχήματα, που δεν έχουν υψηλή ηχητική υπογραφή, όσο βέβαια και για αυτόνομα οχήματα, που μπορεί να αποτελέσει μία ακόμα δικλείδα ασφαλείας στους δρόμους του αύριο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!