NEA

Έρχεται την άνοιξη η νέα Mercedes-Benz A-Class

H νέα γενιά της A-Class θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης με τις πωλήσεις να ξεκινούν λίγο αργότερα…

Στους δρόμους της Γερμανίας δοκιμάζεται με σχετικά ελαφρύ καμουφλάζ η νέα A-Class η οποία αναμένεται να είναι μακρύτερη κατά 10 χιλιοστά και να διατηρεί ένα πιο δυναμικό σχεδιαστικά προφίλ από το ήδη ελκυστικό ντιζάιν του τωρινού μοντέλου. Στο εσωτερικό το ταμπλό θα έχει μια πιο νεανική άποψη, οθόνη αφής με νέο σύστημα πολυμέσων και ελαφρώς μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ (πάνω από τα 341 λίτρα).

Θα βασίζεται στην πλατφόρμα MFA με πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, ενώ θα υπάρχει στις πλουσιότερες εκδόσεις σύστημα παραμετροποίησης του σασί «Mercedes Select».  Εννοείται πως ο τεχνολογικός εξοπλισμός θα περιλαμβάνει όλα τα συστήματα αιχμής υποβοήθησης οδηγού με αποκορύφωμα ένα σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 που θα είναι το πιο προηγμένο στην κατηγορία των premium hatchback.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τους νέας γενιάς κινητήρες βενζίνης στα 1,2 και 1,4 λίτρα (εδώ εμπλέκεται η Renault), ενώ θα υπάρξουν και εκδόσεις υβριδικές στα 48V (όπως αυτή του Scenic). Από πλευράς ντίζελ το σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν τρεις εκδόσεις του νέου δίλιτρου OM654, ενώ πιθανότατα να δούμε αργότερα και το νέο 1.500άρη που ετοιμάζουν οι Γάλλοι (θα κάνει ντεμπούτο το 2019 με το νέο Clio). Από εκεί και πέρα θα υπάρξει μία νέα plug-in υβριδική έκδοση (PHEV) με μηδενικούς ρύπους για περίπου 50 χλμ., ενώ στον αντίποδα η νέα επίσης τετρακίνητη AMG A45 θα αποδίδει περίπου 400 άλογα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!