NEASMS

Καμπάνα έως 1.500€ για όσους κυκλοφορούν με ιστορικά αυτοκίνητα στους δρόμους

Με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών τα γνωστά αυτοκίνητα αντίκες με τις ιστορικές πινακίδες δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους!

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (16 Οκτωβρίου, αριθμός φύλλου 3641), τα οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να μεταφέρονται πάνω σε τρέιλερ! Στην διάρκεια συμμετοχής σε αγώνες ή εκδηλώσεις θα πρέπει να φέρουν το ενάριθμο διακριτικό γνωρίσματος ειδάλλως θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ.

Τώρα, στην περίπτωση που μετά από έλεγχο διαπιστωθεί πως ένα ιστορικό όχημα (με ανάλογες πινακίδες ΕΛΠΑ, ΕΟΟΕ, ΦΙΛΠΑ) κυκλοφορεί σε δημόσιο δρόμο τότε προβλέπεται πρόστιμο 1.500 ευρώ στον ιδιοκτήτη του οχήματος, ενώ αν το οδηγεί άλλο πρόσωπο, υπάρχει καμπάνα ακόμη 1.500 ευρώ. Αν θέλει κάποιος να κυκλοφορεί το ιστορικό του αυτοκίνητο θα πρέπει να βγάλει κανονικές πινακίδες.

Στόχος είναι να περιοριστούν τα φαινόμενα κατάχρησης από ιδιοκτήτες ιστορικών οχημάτων που μειώνουν ή εξαλείφουν την πληρωμή τελών κυκλοφορίας ή ασφάλιστρων όταν έχει παρατηρηθεί πως υπάρχουν περιπτώσεις μέχρι και ενοικίασης σε γάμους και λοιπές εκδηλώσεις. Στην Ελλάδα υπάρχουν καταγεγραμμένα σε λέσχες περισσότερα από 10.000 ιστορικά αυτοκίνητα. . Εδώ το σχετικο ΦΕΚ 3641(αρχείο pdf).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!