NEASMS

VW: H Tesla Motors σκορπά εκατομμύρια και είναι κοινωνικά ανεύθυνη [vid]

«Με όλο τον σεβασμό (για την Tesla) υπάρχουν κάποιοι πρωταθλητές μεγάλων ανακοινώσεων στον κόσμο. Υπάρχουν εταιρίες που μόλις πωλούν 80.000 αυτοκίνητα τον χρόνο».

Μιλώντας σε ένα πάνελ για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας ο CEO της VW, ο Μatthias Muller, επισήμανε τα παραπάνω και είπε συνεχίζοντας: «Την ίδια στιγμή η VW πουλά πάνω από 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα τον χρόνο με κέρδη μεταξύ 13 και 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν είμαι σωστά πληροφορημένος, κάθε τρίμηνο η Tesla καίει εκατομμύρια δολάρια, και απολύει τους εργαζόμενους της στα καλά καθούμενα. Κοινωνική ευθύνη; Σας παρακαλώ. Δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα μήλα με τα πορτοκάλια».

Για όσους γνωρίζουν τα πράγματα γύρω από την Tesla οι παρατηρήσεις του Muller έχουν μεγάλη δόση αλήθειας, καθώς στην εταιρία του Musk κυριαρχούν οι μεγαλοστομίες και οι παχιές υποσχέσεις, όταν όλοι γνωρίζουν ότι ακόμα δεν έχει βρει τον τρόπο να είναι κερδοφόρα και χάνει πολλά χρήματα από τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Ενώ έντονες είναι και οι διαμαρτυρίες για την συμπεριφορά της απέναντι στους εργαζόμενους της, ιδίως στους gay και τα μέλη της LGBT κοινότητας.

Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την σημαντική επιτυχία της Tesla μέσα σε απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα και την καθιέρωσή της (με αρκετά προβλήματα είναι η αλήθεια) στην πρώτη γραμμή της ηλεκτροκίνησης. Πιθανόν πίσω από τα λόγια του CEO της VW να κρύβεται ο κρυφός εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας με αιχμή του δόρατος την αυτοκινητοβιομηχανία. Και βεβαίως και η ίδια η VW κάθε άλλο παρά “καθαρή” είναι, αφού το σκάνδαλο dieselgate λίγο έλειψε να την οδηγήσει στην απόλυτη καταστροφή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Ναι μεν, αλλά μιλάει ποιος; Το λαμόγιο ο Γερμανός, υπεύθυνος για το dieselgate, που πληρώνει(λαδώνει) έντυπα και λέσχες για να βγάζουν πρώτα τους κουβάδες του, εμ; Έλεος με τη προπαγάνδα τους, σε όλους τους τομείς….
    Υ.Γ. Για δείτε και σχετική έρευνα στο autotriti, για το τι εστί Κουβάγκεν (και BMW παρεμπιπτόντως), αλλά όταν απευθύνεσαι σε γίδια, η προπαγάνδα(marketing, sic) είναι που μετράει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!