NEA

To Kai «φωτογραφίζει» το επόμενο Mazda 3

Στο Τόκιο η Mazda εκτός από την μεγάλη πρωτότυπη λιμουζίνα Vision παρουσίασε και το Kai που μας δίνει μία γεύση από το επόμενο 3.

To Kai είναι ένα όμορφο και δυναμικό σχεδιαστικά hatchback που προετοιμάζει το έδαφος για τη νέα γενιά 3, η οποία θα κυκλοφορήσει το 2019. Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,43 μέτρα και οι λαβές στις πόρτες είναι τόσο λεπτές που να δίνουν την αίσθηση ενός κουπέ, σε συνδυασμό με την χαμηλή πίσω οροφή. Όμορφη και μινιμάλ είναι η άποψη στο εσωτερικό.

Το Vision Concept που προλογίζει το νέο Mazda 6 ξεχωρίζει για τις πολύ όμορφες και σπορ αναλογίες του αμαξώματός του -χαρακτηριστικό το μεγάλο καπό- που αποτελεί την εξέλιξη της τρέχουσας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της μάρκας, του Kudo. Ίδια λογική και στο εσωτερικό, όπου ακολουθείται πιστά μια minimal αισθητική, σε συνδυασμό με μια πολυτελή διάσταση.

Από πλευράς κινητήρων, όχι για το πρωτότυπο αλλά για τα νέα 6 και 3 , οι φήμες λένε πως πέρα από τους τετρακύλινδρους SkyActiv-X θα υπάρχει και ένας νέος V6. Σχετικά με την αναβίωση του Wankel οι Ιάπωνες σχεδιάζουν να το εισάγουν σε ρόλο… κομπάρσου και ως επαυξητικό κινητήρα σε υβριδικές διατάξεις range extender, καθώς είναι ιδιαίτερα κόμπακτ και ήσυχος σε λειτουργία, όπως δήλωσε ο Mitsuo Hitomi, επικεφαλής μηχανολογίας στην Mazda.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!