NEASMS

Μπαίνει μέσα συνεχώς η Tesla, πάει πιο πίσω το Model 3

Στο τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς οι της αμερικανικής εταιρίας εκτοξεύτηκαν στα 619,4 εκατομμύρια δολάρια με απώλεια 10,5% της αξίας της μετοχής στον Nadaq!

Η Tesla Motors μπορεί να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και μία εξαιρετική θέση στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά το δύσκολο είναι και να διατηρηθεί. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι η Tesla δεν έχει παρουσιάσει ούτε μία χρονιά με κέρδος, κάτι άκρως παράδοξο μιας και η κεφαλαιοποίησή της στον Nasdaq έχει ξεπεράσει πολλές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, φθάνοντας τα 60 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα στο τρίτο τρίμηνο έφθασαν τα 2,98 δισ. δολάρια (πέρυσι ήταν στα 2,3 δισ. Δολάρια) χάρη στα Model S και Model X. Παρά ταύτα οι ζημιές είναι μεγαλύτερες και οδηγούν συνεχώς στην αναβολή της έναρξης της παραγωγής του Model 3 που θα ξεκινήσει προς την άνοιξη με ρυθμό τις 5.000 μονάδες την εβδομάδα. Στην Tesla λένε πως υπήρξε πρόβλημα με το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών, αλλά όπως και να έχει ο στόχος για 500.000 Tesla μέχρι το τέλος του 2018 μάλλον είναι ανέφικτος με ότι αυτό συνεπάγεται για την κερδοφορία.

VW: H Tesla Motors σκορπά εκατομμύρια και είναι κοινωνικά ανεύθυνη [vid]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!