ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το νέο αεροδυναμικό τούνελ της VW κοστίζει 100 εκατομμύρια ευρώ [vid]

Η νέα σήραγγα θα βοηθήσει την πιο γρήγορη αεροδυναμική εξέλιξη των 50+ νέων εκδόσεων και μοντέλων που σχεδιάζει ο όμιλος για την επόμενη τριετία…

Το Wind Tunnel Efficiency Center βρίσκεται στο Wolfsburg, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2014 και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις έκτασης 8.800 τετραγωνικών μέτρων στις οποίες θα απαιτούνται μόλις 20 λεπτά για να βρεθεί ο βέλτιστος αεροδυναμικός συντελεστής (όταν με τις προσομοιώσεις μέσω υπολογιστών χρειάζονται κάποιες ημέρες).

Στο αεροδυναμικό τούνελ (η διάμετρος της έλικας είναι στα 8 μέτρα) υπάρχει η δυνατότητα προσομοίωσης διαφόρων κλιματολογικών συνθηκών βροχής, χιονιά ή υψηλής υγρασία που μπορεί να φθάσει έως και το 90%. Επίσης η ταχύτητα του αέρα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα, ενώ η θερμοκρασία μπορεί να μεταβληθεί από -30 έως και +60 βαθμούς Κελσίου.

Επιπρόσθετα στην VW έχουν να λένε πως διαθέτουν την πιο ήσυχη αεροδυναμική σήραγγα με επίπεδα θορύβου (όταν η ταχύτητα ανέμου είναι στα160 χλμ./ώρα) έως 65 dB (περίπου όσο στο εσωτερικό μίας C-Class με 100 χλμ./ώρα).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Η ομάδα του Caroto