ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χρηστικό: Πως μπορώ να προστατεύσω τις ζάντες αλουμινίου του αυτοκινήτου μου;

Είναι σίγουρο ότι οι ζάντες ελαφρών κραμάτων, δίνουν μία ξεχωριστή εμφάνιση σε κάθε αυτοκίνητο. Ωστόσο, για λόγους αισθητικής και προστασίας, απαιτούν κάποια ειδική περιποίηση.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το αλουμίνιο είναι αρκετά πιο ευαίσθητο από το σίδερο, σε όξινα περιβάλλοντα. Μπορεί τα τελευταία χρόνια η μεταλλουργία να έχει κάνει μεγάλα βήματα εμπρός, παρόλα αυτά, αν θέλετε να έχετε τους τροχούς σας καλογυαλισμένους για πολλά χρόνια, θα πρέπει να τους φροντίσετε ανάλογα.

Παράγοντες που μπορούν να διαβρώσουν τα εξωτερικά στρώματα της κρυσταλλικής δομής του αλουμινίου είναι το θαλασσινό περιβάλλον, το αλάτι που ρίχνεται στους δρόμους λόγω χιονοπτώσεων αλλά και οι διάφορες ακαθαρσίες και επικαθήσεις. Για το λόγο αυτό, καλό θα είναι μετά από κάθε σχετική εξόρμηση να πλένετε τους τροχούς ελαφρού κράματος του αυτοκινήτου σας με άφθονο τρεχούμενο γλυκό νερό.

Ειδικά σε ότι αφορά τις διάφορες ακαθαρσίες, όπως λάσπες, περιττώματα ζώων και πουλιών και υπολείμματα από τα υλικά τριβής των δίσκων, το νερό δεν είναι από μόνο του αρκετό. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε ένα ειδικό καθαριστικό σπρέι, από αυτά που διαλύουν όλα τα είδη των λεκέδων. Τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο αφού ξεπλύνετε τις ζάντες με νερό, ψεκάστε τις με το συγκεκριμένο σκεύασμα. Περιμένετε όση ώρα αναγράφει ο κατασκευαστής, ώστε να δράσει το υγρό και μετά ξεπλύνετε καλά. Σε εσοχές, καθώς και σε σημεία που δεν μπορούν να καθαριστούν εύκολα, χρησιμοποιήστε μία μαλακή οδοντόβουρτσα ή ένα σφουγγάρι.

Σε περίπτωση που οι λεκέδες παραμείνουν, επαναλάβατε τη διαδικασία. Προσοχή, μη σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε σύρμα ή βούρτσες που θα μπορούσαν να χαράξουν την επιφάνεια της ζάντας. Λόγω της ειδικής επιφανειακής κατεργασίας που έχει υποστεί, δεν θα χάσει μόνο τη γυαλάδα της, αλλά πιθανότατα θα έχει επιπτώσεις και στην αντοχή της.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!