NEA

Ανακύκλωση οχημάτων: Προστατέψτε το περιβάλλον και την τσέπη σας!

Mε την ανακύκλωση, κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, εκτός από την εξοικονόμηση των τελών, συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σε λίγες ημέρες θα εκδοθούν τα σημειώματα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018. Οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων, εφόσον επιθυμούν, μπορούν να τα παραδώσουν για ανακύκλωση, με απλή και γρήγορη διαδικασία, που προστατεύει το περιβάλλον και την τσέπη τους. Γιατί με την ανακύκλωση, ο ιδιοκτήτης διασφαλίζει συγχρόνως την οριστική διαγραφή του οχήματος από το Υπουργείο Μεταφορών και την Εφορία, γλυτώνοντας από πολλά μελλοντικά έξοδα (π.χ. φόρους, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας).

Η Ε.Δ.Ο.Ε. ο αρμόδιος φορέας ανακύκλωσης οχημάτων, παραπέμπει όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην ιστοσελίδα της www.edoe.gr για να ενημερωθούν για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ανακύκλωση οχημάτων, να βρουν το πλησιέστερο σημείο παράδοσης και να λύσουν τυχόν απορίες τους. Η διαδικασία είναι γρήγορη, απλή και χωρίς κόστος.

Η Ε.Δ.Ο.Ε. υπενθυμίζει ότι μέχρι και το 98% κάθε αυτοκινήτου μπορεί να ανακυκλωθεί με πολλές και σημαντικές θετικές συνέπειες για το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η ανακύκλωση των οχημάτων συνεισφέρει, ως εξής:

  • 76% στη μείωση της ρύπανσης του νερού
  • 75% στην εξοικονόμηση ενέργειας
  • 86% στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
  • 90% στην εξοικονόμηση πρώτων υλών
  • 97% στην μείωση των αποβλήτων εξόρυξης
  • 40% στη μείωση της κατανάλωσης νερού

Η Ε.Δ.Ο.Ε. (αστική μη κερδοσκοπική εταιρία), ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2004 από τους επίσημους εισαγωγείς αντιπροσώπους οχημάτων, με σκοπό την οργάνωση και λειτουργία του μοναδικού συστήματος ανακύκλωσης (εναλλακτικής διαχείρισης) οχημάτων. To σύστημα λειτουργεί υπό την έγκριση και εποπτεία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.).

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!