NEA

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα Skoda από το 2020

Στο Mlada Boleslav θα ξεκινήσει η παραγωγή των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων της Skoda μέσα στο 2020.

Σε περίπου ένα με δύο χρόνια θα λανσαριστεί μία υβριδική έκδοση του Superb για να ακολουθήσει μία αποδοτικότερη plug-in του Kodiaq με βάση τον κινητήρα 1.4 TSI των 156 ίππων που θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και θα ανεβάζει την συνδυασμένη ισχύ στα περίπου 220 άλογα. Το υβριδικό σύστημα θα προέρχεται από το Passat GTE, ενώ το 2020 η Skoda θα λανσάρει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της, το οποίο είδαμε ως πρωτότυπο νωρίτερα μέσα στην χρονιά με την ονομασία Vision E. Αυτό θα είναι το τρίτο EV του VW Group που θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ, καθώς θα υπάρξει και αντίστοιχη έκδοση με τα σήματα της Volkswagen και της Audi.

Αργότερα η Skoda θα εισάγει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό coupe-SUV, το οποίο θα τοποθετηθεί στην γκάμα ανάμεσα στο Karoq και το Kodiaq, με την ισχύ να ξεπερνά τους 300 ίππους. Γεγονός που θα το αναδεικνύει ως το ισχυρότερο Skoda στην ιστορία της Skoda. Tα ηλεκτρικά πλάνα των Τσέχων φτάνουν μέχρι το 2025 όπου θα προστεθεί ένα κόμπακτ crossover και ένα σπορ μοντέλο, το οποίο θα θεωρηθεί ως η σύγχρονη αναβίωση του «σοσιαλιστικού» 110R.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!