NEA

Έρχεται η πρώτη φουλ ηλεκτρική Porsche το 2019!

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα έχει παρουσιαστεί το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Porsche που θα συνδυάζει το στιλ μίας 911 με την τετράθυρη πρακτικότητα μίας Panamera…

Ουσιαστικά η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Porsche θα τοποθετείται ανάμεσα στις 911 και Panamera, ενώ από πλευράς τιμής θα κοστίζει περίπου 120.000 ευρώ και θα βρίσκεται ανάμεσα στις Panamera 4 E-Hybrid και στις Panamera S E-Hybrid. Πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία θα προέρχονται από το Mission E (αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες), το οποίο είχε παρουσιαστεί πριν από δύο χρόνια στην Φρανκφούρτη.

Με στιλ που θα παραπέμπει περισσότερο σε ένα σπορ σεντάν όπως η Panamera, η ηλεκτρική Porsche (σ.σ. πάνω σε αυτή θα βασιστεί και μία σπορ ηλεκτρική Bentley) που έχει την κωδική προσωρινή ονομασία J1 θα στοχεύει και στο Tesla Model S. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν θα υιοθετηθούν στάνταρ από ένας ηλεκτροκινητήρας σε κάθε άξονα (όπως στο Mission) ή αν θα υπάρχει και έκδοση μόνο με πίσω κίνηση.

Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα δεν υπάρχει προοπτική για την παραγωγή μιας αντίστοιχης ηλεκτρικής έκδοσης της 911 διότι οι συσσωρευτές μέχρι στιγμής κρίνονται ανεπαρκείς για να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις ενός σπορ μοντέλου. Έχουν μεν την ενέργεια για να προσφέρουν υψηλές επιταχύνσεις, υστερούν όμως στο κομμάτι του handling, λόγω βάρους. Όλα αυτά, ωστόσο, θα αλλάξουν με την έλευση των solid-state μπαταριών.

«Βλέπουμε την πιθανότητα η νέα τεχνολογία μπαταριών να μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι ξανά, αυτή όμως βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη» είχε δηλώσει ο Michael Steiner, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της εταιρίας. Οι solid-state συσσωρευτές, όπως προδίδει και η ονομασία τους, θα φέρουν στερεούς αντί για υγρούς ηλεκτρολύτες. Αυτοί θα είναι ελαφρύτεροι, θα προσφέρουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, θα φορτίζουν γρηγορότερα, ενώ θα είναι και θερμικά πιο σταθεροί.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!