NEASMS

Επίσημα οι υβριδικές BMW M Hybrid από το 2021

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ανάγκη και την τάση για υβριδοποίηση και είναι αλήθεια πως δουλεύουμε ήδη πάνω σε αυτή την τεχνολογία και κατεύθυνση».

Αυτά και άλλα πολλά είπε ο πρόεδρος της ειδικού τμήματος επιδόσεων Dirk Hacker στο βρετανικό περιοδικό Autocar επιβεβαιώνοντας πως από την επόμενη δεκαετία οι κορυφαίες από πλευράς επιδόσεων BMW M θα είναι υβριδικές. Οι αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων είναι ένας μοχλός πίεσης που ωθεί αναπόφευκτα προς την υβριδοποίηση, αλλά το να προσθέτεις κιλά σε σπορ αυτοκίνητα είναι κάτι που κανείς δεν θέλει».

Αν ρωτούσατε τον πρόεδρο του M-Division προφανώς να σας έλεγε πως θα ήθελε να παραμείνουν οι M αγνές όπως έχουν. Και παρόλο που η τωρινή υβριδική τεχνολογία δεν είναι ιδανική για εκδόσεις M η BMW παραδέχεται πως θα πρέπει να την υιοθετήσει στις επόμενες γενιές. Ωστόσο, η υβριδικής τεχνολογία (που μπορεί να έρθει μέσω από ηλεκτρικά turbo, ηλεκτροκινητήρες σε ρόλο boost κ.α.) μπορεί να δώσει νέες προοπτικές, ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τελικό layout που θα το καθορίσει η απόδοση και εξέλιξη των μπαταριών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!