NEASMS

To νέο Jeep Wrangler έχει δίλιτρο turbo κινητήρα

Εκσυγχρονισμένο τόσο σε εμφάνιση όσο και σε τεχνολογικό εξοπλισμό, το νέο Wrangler θα κάνει σε μερικές μέρες την επίσημη εμφάνισή του στην έκθεση του Λος Άντζελες…

Το νέο Wrangler είναι έως 91 κιλά ελαφρύτερο και βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο με εκτεταμένη χρήση αλουμινίου σε πόρτες, καπό, παρμπρίζ και πίσω πόρτες. Σχεδιαστικά έχει διατηρηθεί η κλασική αυθεντική φόρμα με τις επτά κάθετες γρίλιες και τους στρόγγυλους προβολείς (αξιοσημείωτη είναι η τοποθέτηση των φλας στα φτερά), ενώ βελτιωμένη κατά 9% είναι η αεροδυναμική του αμαξώματος που θα διατίθεται με μαλακή ή σκληρή οροφή, σε δίπορτες ή τετράπορτες εκδόσεις.

Οι ιθύνοντες της Jeep τονίζουν πως είναι πολύ πιο εύκολη στο χειρισμό της η μαλακή οροφή (υπάρχει και ηλεκτροκίνητη αλλά δίχως την δυνατότητα ολικής αφαίρεσης), ενώ το παρμπρίζ πέφτει πολύ πιο εύκολα μιας και πρέπει να ξεβιδωθούν μόλις 4 βίδες (από 28). Μεγάλη αλλαγή υπάρχει στο εκμοντερνισμό εσωτερικό με το ταμπλό να διαθέτει μια μεγαλύτερη κατά 50% κονσόλα με την οθόνη (έως 8,4 ίντσες) του συστήματος infotainment και πλήρη διασύνδεση με smartphone.

Ο V6 3.6 κινητήρας (με 285 ίππους και 352 Nm, με 6άρι μηχανικό ή νέο αυτόματο 8άρι κιβώτιο) έχει περίοπτη θέση στο Wrangler και στις ΗΠΑ αναμένεται να αποτελέσει την δημοφιλέστερη επιλογή. Ο νέος τετρακύλινδρος δίλιτρος turbo διαθέτει ήπια υβριδική υποβοήθηση (με μπαταρία 48 Volt), συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο και αποδίδει 268 ίππους και 400 Nm. Στην πορεία θα είναι διαθέσιμος και ο τρίλιτρος diesel των 3.000 cc, ενώ ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει και πάλι επιλεκτική κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς με δεδομένες τις κορυφαίες off-road δυνατότητες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!