NEASMS

Η Opel μπαίνει μέσα 10.000 ευρώ για κάθε Ampera-e που πουλάει!

Το εν λόγω θέμα αναδεικνύει το πόσο ακριβή παραμένει η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης σε παραγωγικό επίπεδο και ποιο είναι το τίμημα για τους κατασκευαστές…

Πριν από μερικούς μήνες ο Marchionne είχε πει σε ομιλία του στην Μασαχουσέτη) πως «…στην περίπτωση που σκέπτεστε να αποκτήσετε ένα 500e, ελπίζω να μην το κάνετε γιατί κάθε φορά που κάποιος αγοράζει το ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο μου κοστίζει κοντά στις 20.000 δολάρια». Τα ηλεκτρικά μπορεί να είναι το μέλλον της αυτοκίνησης, έστω και το απώτερο, αλλά μέχρι τότε τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα…

Για παράδειγμα, η General Motors για κάθε Ampera-e (στην Βόρεια Αμερική διατίθεται ως Chevrolet Bolt) που πουλά, όταν κατείχε το σήμα της Opel, έχανε έως 10.000 ευρώ, σύμφωνα με είδηση του Reuters. Ένα πρόβλημα που φαίνεται να ξεφορτώθηκε η GM και να το φορτώθηκε ο όμιλος PSA, που όταν μελετούσε την απόκτηση της Opel το συγκεκριμένο μοντέλο έπαιξε σημαντικό ρόλο, μιας πως κρίθηκε πως θα βοηθούσε στην προσέγγιση των νέων, πιο αυστηρών προδιαγραφών ρύπων για την Ε.Ε.

Μάλιστα, το Ampera-E είναι ο βασικός λόγος που σκοπεύουν να διεκδικήσουν (όπως έχουμε γράψει αναλυτικά) την επιστροφή των μισών και πλέον χρημάτων που πλήρωσαν για την Opel. Και για αυτό οι Γάλλοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα το κρατήσουν (το Ampera-E) χάνοντας πολλά χρήματα ή αν θα σταματήσουν την παραγωγή ρισκάροντας να μην πιάσουν τα όρια των ρύπων από το 2021.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!