SMSΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΕ αλλάζει τους φόρους στα Ιαπωνικά αυτοκίνητα!

Μία τεράστια εμπορική συμφωνία της Ευρώπης με την Ιαπωνία θα οδηγήσει σε μειώσεις των φόρων στα εισαγόμενα αγαθά.

Η συγκεκριμένη συμφωνία, μεταξύ των 28 κρατών μελών της Ευρώπης, με την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία, αναμένεται να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη, ανοικτή, οικονομική περιοχή στον κόσμο. Οι δύο πλευρές ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις εδώ και αρκετούς μήνες και πλέον έχουν ολοκληρώσει το τελικό κείμενο της συμφωνίας. Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, «Η Ιαπωνία με την ΕΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μία ελεύθερη, δίκαια και βασισμένη σε κανόνες οικονομική ζώνη, η οποία θα αποτελέσει ένα μοντέλο οικονομικής τάξης στη διεθνή κοινότητα του 21ου αιώνα».

Στο κομμάτι που αφορά τον κλάδο του αυτοκινήτου, η Ευρώπη θα απομακρύνει το φόρο του 10% στα εισαγόμενα Ιαπωνικά αυτοκίνητα, καθώς και το 3% με το οποίο φορολογούνται τα διάφορα ανταλλακτικά. Αυτό, λογικά, θα οδηγήσει σε μία υπολογίσιμη μείωση (όχι απαραίτητα 10%…) του κόστους των μοντέλων της Honda, της Toyota κ.λπ. δίνοντάς τους έτσι μία ώθηση στην αγορά.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

Σχόλια

  1. H μείωση θα αφορά μόνο τα made in Japan μοντέλα ή και αυτά που κατασκευάζονται στην ΕΕ, συμπεριλαβανομένης της Μ. Βρετανίας;

    1. Εφόσον κάτι κατασκευάζεται στην Ευρώπη, δεν θεωρείται εισαγόμενο και άρα δεν επιβαρύνεται με τέτοιου είδους φόρους. Τώρα, βέβαια, το τι θα γίνει στη Βρετανία όταν ολοκληρωθεί το Brexit, κανένας δεν ξέρει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!