ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημιουργία έλλειψης κλασικών μπαταριών, λόγω Τesla

Ακολουθήστε το caroto.gr στο Google News για άμεση ενημέρωση

Οι αυξημένες ανάγκες της εταιρίας σε πρώτες ύλες είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ελλείψεις, στο άμεσο μέλλον, ακόμα και των κλασικών, κυλινδρικών μπαταριών.

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, η Tesla με την Panasonic έχουν επιδοθεί σε ένα μεγάλο αγώνα συγκέντρωσης πρώτων υλών για την παραγωγή των μπαταριών των αυτοκινήτων της πρώτης και κυρίως του νέου Model 3. Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα έχει φτάσει στις μικρές, κυλινδρικές μπαταρίες, οι οποίες αρχίζουν να είναι είδος προς εξαφάνιση μέσα στην Ιαπωνία. Η Panasonic, μάλιστα, προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να κατασκευάσει τέτοιου είδους μπαταρίες στο άμεσο -τουλάχιστον- μέλλον.

Για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών, έχουν όλοι στραμμένο το βλέμμα τους σε άλλες εταιρίες, όπως η LG και η Samsung, προσβλέποντας ότι θα μπορούν να καλύψουν σε κάποιον βαθμό την ζήτηση σε μπαταρίες, παρότι αυτό δεν επαρκεί. Αρκετές, δε, εταιρίες, που κατασκευάζουν ηλεκτρικά οχήματα έχουν διακόψει ή περιορίσει την παραγωγή τους, καθώς υπολογίζεται ότι οι ελλείψεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους. Εάν λοιπόν σε λίγο καιρό πηγαίνετε στα περίπτερα και δυσκολεύεστε να βρείτε μπαταρίες για τα παιχνίδια των παιδιών, για το τηλεκοντρόλ και για άλλες συσκευές, θα ξέρετε ποιος είναι ο υπεύθυνος…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.
Back to top button