NEA

Στα σκαριά μια υβριδική Porsche 911

Ήδη η υβριδική 911 εξελίσσεται για να είναι έτοιμη αρχές της επόμενης δεκαετίας, όπως δήλωσε επίσημα ο CEO της Porsche, ο Oliver Blume, στο Automotive News.

Η τεχνολογία των μπαταριών μπορεί να μην σηκώνει μία αμιγώς ηλεκτρική Porsche, αλλά για μια plug-in υβριδική φαίνεται πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Έτσι, η νέα γενιά 992 που θα παρουσιαστεί το 2019, μετά από 2-3 χρόνια θα αποκτήσει και υβριδική εκδοχή (που θα μπαίνει στην πρίζα και όχι με μηχανικό σφόνδυλο όπως η 911 GT3 R Hybrid), αφού στη νέα πλατφόρμα θα υπάρχει μέριμνα και χώρος για μία μικρή συστοιχία μπαταριών που θα δίνει μια ηλεκτρική αυτονομία περίπου στα 70 χιλιόμετρα.

Φυσικά η χρήση ενός υβριδικού συστήματος θα προσθέσει κάποια κιλάκια στο σασί, αν και οι μηχανικοί της Porsche είναι σίγουρο πως θα διασφαλίσουν στο να μην χαθεί τίποτε από τον ιδιαίτερα σπορ χαρακτήρα της 911.  Όπως μάλιστα δήλωσε το αφεντικό της Porsche «… θα είναι μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή στην ιστορία της 911 η ενσωμάτωση ενός υβριδικού συστήματος», προσθέτοντας ότι αν και ακόμα δεν έχει πάρει πράσινο φως, σίγουρα είναι κάτι που θα γίνει στο μέλλον, όπως και μια ηλεκτρική 911 προς το 2030. Οπότε έχουμε καιρό ακόμη…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!