NEA

Στην CES στο Λας Βέγκας θα παρουσιάσει η Rinspeed το Snap Concept

Η ελβετική εταιρεία θα παρουσιάσει μεγάλη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών στο Λας Βεγκας ένα αυτόνομο όχημα που αποτελείται από δύο τμήματα.

Το μήκος του Snap στη στάνταρ εκδοχή του είναι 4,89 μέτρα (πλάτος 1,96 και ύψος 1,84) και το μεταξόνιό του 3.250 χιλιοστά. Το βασικό μέρος ονομάζεται «Skateboard» και είναι ένα πλαίσιο που ενσωματώνει τον ηλεκτροκινητήρα, τις μπαταρίες και τα ηλεκτρονικά, τα οποία με την πάροδο του χρόνου είτε φθείρονται είτε χρήζουν αναβάθμισης. Όταν πλέον δεν θα μπορούν να αναβαθμιστούν θα ανακυκλώνονται πλήρως.

Το «Pod» είναι το αμάξωμα που κατασκευάζεται από αλουμίνιο και γυαλί, αφαιρείται και τοποθετείται είτε απευθείας στο έδαφος είτε σε βάσεις, εξυπηρετώντας διάφορες χρήσεις. Μεταξύ αυτών κινητό κατάστημα, «σκηνή» για κάμπινγκ ή χώρος τύπου lounge. Φυσικά όσο το ένα Pod μένει κάπου στο Skateboard μπορεί να προσαρμοστεί κάποιο άλλο κ.ο.κ.

Όπως συνήθως συμβαίνει τα παρμπρίζ και τα παράθυρα του Snaπ χρησιμοποιούνται για την προβολή μηνυμάτων, που απευθύνονται στα άλλα μέλη της κυκλοφορίας ή σε όσους θέλουν να επιβιβαστούν σε αυτό αντίστοιχα. Κινητήριος άξονας είναι ο πίσω (κατευθυντήριοι και οι δύο), η μπαταρία είναι στις 12 kWh και εξασφαλίζει μια αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων. Ο ηλεκτροκινητήρας αυτός καθαυτός αποδίδει 28 kW (στιγμιαία 51), ενώ εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 80 χλμ./ώρα (καλή τιμή αν σκεφτεί κανείς πως μόνο το Skateboard ζυγίζει 1,7 τόνους).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!